Voorbereiden voor Paseo Manabi

Ik had een beetje een saaie week. Beetje rondgehangen niet veel bijzonders. Afgelopen donderdag heb ik een appeltaart gebakken. In het beslag zat veel te veel boter dus het kleefde aan alle kanten dat was wel ingewikkeld, maar de taart werd erg lekker. Ik moest twee dagen later meteen nog een maken. Deze had ik helaas te weinig boter dus moest ik er meer in doen, da’s wel ingewikkelder eigenlijk.

Vrijdagavond had ik een voorbereiding voor de trip volgende week. De trip gaat naar Manabi, een provincie in Ecuador. We verblijven dan in Portoviejo en een nachtje aan het strand van Canoa.

Het was een bijeenkomst van alle exchangestudenten van Guayaquil. Er zijn nu ook twee Nederlandse meisjes in Guayaquil voor drie maanden. Oh wat is het leuk om weer eens Nederlands te praten en wat is dat moeilijk als je met de een Nederlands praat en met de ander Engels. Dan hussel je echt alles door elkaar.

We hadden een film gezien en pan de yuka met yogurt gegeten. (Pan de yuka is brood met een soort kaas erin en is typisch eten van Guayaquil. De yogurt is niet de yogurt die wij kennen, het is een soort drink yogurt waar een smaakje doorheen wordt gedaan en het is echt super lekker.) Ook moesten we een enquete invullen over hoe het hier gaat of er iets moet veranderen enz.

Anna het meisje uit Duitsland sliep dit weekend bij mij van vrijdag tot zondag. Zaterdag was ´the independence day´ van Guayaquil. Er zouden optochten zijn of zo en daar wilde ik wel graag naar toe. Dus zijn Anna en ik in Malecón gedropt met de boodschap ¨take care¨. We hebben niets van de optocht of zo kunnen vinden dus zijn we maar naar de bios gegaan. Het was een speciale bioscoop met zo´n heel groot scherm helemaal om je heen. Ergens in Nederland hebben we er ook een. Het was een film over de Galapagos eilanden het was echt heel mooi. Ik kan niet wachten tot ik er heen ga.

DSC00335

Op zondag heb ik mijn spullen ingepakt voor de trip en heb ik nog wat kaartspellen met Anna gedaan, heeeel vaaaak het zelfde spelletje. Pesten. Dat was wel heel leuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.