Voetbalwedstrijd en drie keer naar de bios

De week na de trip ben ik weer naar school gegaan. Dat was wel weer saai. Annabel en ik wilden ook weer naar de bios om daar weer lekker koekjes te eten, die we van te voren in de supermarkt kopen, en een leuke film te kijken, dat is altijd leuk. Helaas we hadden wel drie afspraken en die werden alle drie afgezegd of veranderd. Dat was wel jammer. Alle plannen hier die je maakt worden altijd wel 100 keer weer veranderd dat is wel lastig soms.

Op vrijdag 22 oktober heb ik iets afgesproken met Melida de dochter van mijn counselor. Zij heeft mij een beetje geholpen met Spaans, maar dat schoot toch niet erg op. We hebben nog gescrabbled met haar moeder in het Spaans en Engels dat was ook wel lachen. En in de avond hebben we nog iets gegeten in Rio Centro.

Zaterdag 23 oktober heb ik toch nog iets met Annabel kunnen doen. We waren naar feestmarkt op een school geweest ik heb geen idee hoe ik het zal moeten noemen. Ik was daar dus met Annabel en met Nynne. We hebben gegeten en rondgelopen het was wel leuk. ‘s Avonds was er nog vuurwerk en ik kreeg een lichtgevende armband. Ik weet niet hoe het werkt maar hij geeft nog steeds een beetje licht. Ik was er echt vet blij mij. We hadden heel veel lol.

Zondag ben ik weer naar een voetbalwedstrijd geweest. De eerste was echt veel leuker toen won ons team en het hele stadion zit vol met supporters voor ons team. Dus als er dan een doelpunt gemaakt wordt gaat het hele stadion uit zijn dak. Deze wedstrijd werd 2-0 voor LDU Quito. Helaas Barcelona had verloren. Er waren een heleboel politiemannetjes op de been om het rustig te houden in het stadion. En aan het eind van de wedtrsijd waren er vuren op de tribune. Ondanks dat was het wel erg gezellig; de exchange studenten van Guayaquil, mijn gastvader met een paar vrienden en mijn gastbroer met een paar vrienden, met z´n allen op het kleine balkonnetje.

Maandag ben ik eindelijk weer met Annabel naar de bios gegaan. Natuurlijk zijn we eerst naar de supermarkt gegaan om koekjes en drinken te kopen om dan de bios in te smokkelen. We hebben Cellular (Cellphone) gezien.

Dinsdag 26 oktober zijn we met de hele school naar de bios geweest. We zijn in van die echte schoolbussen, die je altijd op tv ziet in van die Amerikaanse series, naar een grote bios gegaan. Het was een Ecuadoriaanse film over Quito (de hoofdstad) in 1809-1810. Dat was wel apart met bijna de hele school, een stel ongeregelde leerlingen die dan toch heel netjes naar binnen worden geleid, naar de film.

Uit school vandaan had ik een Rotary meeting; alle exchange studenten moesten een soort testje doen om te kijken hoe ver we zijn met ons Spaans. Volgende week beginnen er lessen voor diegenen die dat nodig hebben; dat was iedereen op drie na. Ik moet dus ook die lessen hebben. Nou ja wordt vast leuk.
‘s Avonds moest ik naar de Rotaryclub mijn hostclub. Ik moest daar een verhaaltje vertellen in het Spaans met Anna over hoe het met ons gaat of het ons bevalt en hoe de trip was. Anna had niet veel voorbereid. Ik had na de meeting van die middag samen met Annabel nog iets inelkaar gezet over de trip en ik had eigenlijk te veel voorbereid. Maar we hadden samen een leuk verhaaltje.

Op donderdag hadden we een hele intensieve badminton training. Nou ja we moesten een soort test doen. Opdrukken buikspieren en knieën snel optrekken. In dertig seconden zoveel mogelijk. Annabel en ik waren de enige die een beetje serieus mee deden. We moesten opdrukken en toen een van die jongens er achter kwam dat ik er meer had ging hij minder diep en sneller. Hij moest natuurlijk niet minder hebben dan een meisje. Balachelijk. Veel anderen hadden er gewoon geen zin in en deden dus niet goed mee maar om toch een beetje resultaat te krijgen deden ze dus toch wat.

Na badminton zijn Annabel en ik naar Rio Centro gegaan (verrassing he?) We hebben daar een baelachelijk kleine pizza gegeten en een ijsje toe en hebben daarnna inkopen gedaan voor de bios en zijn dus ook naar de bioscoop gegaan: A Cinderella story. Was een heerlijke meidenfilm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.