Nieuwe familie en eerste schooldag

Afgelopen zaterdagavond ben ik naar mijn nieuwe familie verhuist. ´s Middags ben ik, zoals ik in mijn vorige verslag vertelde, naar de sloppenwijken geweest samen met Carlos Ferrin, mijn counsellor, en Julio Gutiérres, de chairman. Het was een project van de rotary. Er werden medicijnen uit gedeeld. Hier ontmoette ik mijn nieuwe gastouders. Ze zijn erg aardig. Ook heb ik hier Emely, een exchangestudent ui België, en Amber, een exchangestudent uit de VS, ontmoet. Het was erg leuk om mede exchangestudenten te ontmoeten. We hebben ook nog een kijkje genomen bij de rijstplantages hier in Guayaquil. Daar was een klein dorpje waar de rotary een nieuwe school heeft gebouwd voor de mensen daar. Het was een hele verbetering met de oude school. De natuur daar was ook heel mooi. Veel groen met exotische planten. Carlos Ferrin vertelt me heel veel over wat ik allemaal zie. Hij is echt een hele aardige man.

Zizu001 Zizu002

Mijn gastouders zijn Silvia en Jorge. Ze zijn beide architect en werken vaak en lang. Ook heb ik een broer, Carlos Julio, met wie ik het heel goed kan vinden. Hij is 24 jaar en studeert voor journalistiek. Ook hebben we een heel lief hondje, een schnautzer, hij heet Zizu.

huis002 huis003

Mijn nieuwe huis is echt waanzinnig groot. We hebben veel planten in de tuin wat veel muggen aantrekt. (Ik doe hier dan ook actief aan muggen-jagen.)In elke kamer in dit huis staat wel een plant behalve in mijn kamer. Ook hebben we een zwembad in de tuin, een grote woonkamer die we niet of nauwelijks gebruiken, een sjieke eetkamer voor de meer formele etentjes, een mooie keuken waarin verbouwd wordt, en boven drie kamers met op de overloop een zithoek waar we vaak tv kijken. Ook hebben we een kelder waarin af en toe feesten worden gegeven en waar mijn broer vaak rondhangt met zijn vrienden in het weekend.

woon004woon005woon006tuin007tuin008tuin009

Ik heb hier mijn eigen kamer met daarin een badkamer met daarachter een soort kledingkast-verkleedkamer of hoe je dat ook maar moet noemen.

kamer012 kamer013

De eerste avond was wat rommelig. Dat wil zeggen dat in mijn badkamer de lampen stuk gingen en ik de deur van de kledingkast-verkleedkamer, achter me dicht op slot trok. De lampen waren snel vervangen maar de sleutel van de kamer was nergens te vinden. De volgende dag is de deur geopend en is er een sleutel gemaakt.

Op zondag heb ik een beetje tv gekeken. Ze hebben hier echt heel veel zenders. Minstens 10 zenders draaien ze non-stop films. Ik heb er al heel wat gezien. ´s Avonds ging er iets mis met de wc van mijn gastouders, er was een kraantje opengesprongen op een vage manier. In ierder geval de hele kamer van minstens 5 bij 5 meter was onderwater gelopen er stond echt een laag van 5 cm. We zijn bijna twee uur aan het dweilen geweest. Dat was echt ongelofelijk. Alles is nu gelukkig weer droog en ik ben ´s avonds nog met mijn broer naar de bios geweest: The Butterfly Effect. Dat was een hele goeie film.

Maandag en dinsdag heb ik niet veel gedaan. Ik heb wat Spaans geleerd en mijn schooluniform opgehaald. Mijn schooluniform is vrij grijs. Grijze rok met een grijze polo met de naam van de school, Jefferson, erop. We hebben aparte gymkleren en die zijn ook grijs.

uniform011 uniform012

Woensdag was mijn eerste lesdag. Dat was wel ff spannend. Maar gelukkig was iedereen heel aardig en hartelijk. De scholen zijn hier echt heel anders. De leerlingen hebben veel aandacht voor de les als er iets belangrijks vermeld wordt. Als dit niet zo is dan is het echt een bende. Iedereen praat sowieso veel tijdens de lessen, de banken (van die stoeltafel gevalletjes) worden verschoven en er wordt voordurend met klei naar elkaar gegooit. Het is wel erg leuk. Mijn school begint om 7 uur ´s ochtens, dat betekent 6 uur opstaan, maar is om 2 uur al uit.

Er zit ook nog een andere exchangestudent bij mij op school. Ze heet Annabel en komt uit Frankfurt, Duitsland. Vandaag was haar verjaardag en ik ben op bezoek geweest. Dat was erg leuk. Traditie hier is om een hap uit de taart te nemen en ze werd met haar gezicht midden in de taart geduwd dat was wel erg grappig (maar ik ben toch blij dat ik mijn verjaardag thuis heb gevierd). De taart was wel erg lekker met veel chocola.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.