Mijn Dagelijkse Dag

Op een gewone doordeweekse dag sta ik om kwart over 6 op. dan heb ik een half uurtje om te douchen en aan te kleden. En het is waar, je hoeft niet na te denken over wat je aan zult gaan trekken. Mijn moeder helpt me vaak met het maken van het ontbijt. Soms ben ik alleen en dan zoek ik zelf wat bij elkaar. Soms is mijn gastbroer ook al op en eet ik met hem. Meestal eet ik alleen. Ik eet vaak een broodje met beleg. Hier maken ze het brood altijd warm. Ik eet vaak ham, banana, jam of een gebakken ei op brood en ik drink vaak een vruchtensap erbij. Ik neem vaak een appel of een mandarijn en of koekje mee naar school en een flesje water. Soms koop ik ook wel wat op school. Als ik rond kwart over twee thuis kom, dan ga ik eerst douchen en omkleden en dan lunchen, dat is altijd heel veel. Meestal eet ik dan gelijk met mijn broer. Na badminton kom ik rond kwart over vier thuis en dan eet ik gewoon wat later.

We hebben twee mensen in dienst. Een jongen Eraklito (geen idee hoe je dat schrijft), hij maakt meestal het huis schoon. En een meisje Elisa, zij kookt meestal en doet de deur open, neemt de telefoon aan enz. In het weekend hebben we vaak bezoek en eten we met de hele familie. Op zondag hebben we geen personeel. Een vreemde gewoonte hier, waar ik niet echt aan kan wennen, is dat als het eten op tafel staat je gewoon kunt beginnen, je wacht niet eerst op het moment dat iedereen zit en als je klaar bent ga je gewoon weg. Je sluit het niet als een geheel af. Bij het eten eten we (vrijwel) altijd rijst. Met daarbij een stuk vlees en vaak iets met aardappel en vage groente of salade. En natuurlijk weer een vruchtensap erbij. Ik geloof dat Elisa die sappen ook zelf maakt van vruchten.

Als ik gegeten heb kijk ik meestal even naar mijn mail en kijk ik of ik met iemand kan chatten. Ik heb ook al een aantal Ecuadorianen in mijn lijst en een hoop exchange studenten. Soms komt er iemand met mij mee naar huis. Maar dat is een beetje lastig omdat je hier echt alles met de auto moet doen. De bus is gevaarlijk (meestal slecht onderhouden en kans op beroving) en fietspaden hebben ze ook niet.
Ook is het leuk om met de hond door de wijk te lopen. Alleen is de wijk erg klein. Ik ben Zizu Nederlands aan het leren, hij weet al wat kom hier betekent. Meestal kijk ik ook nog wat tv of lees ik een boek. Als mijn ouders thuis komen, klets ik nog wat en dan ga ik tussen negen en elf naar bed. Meestal rond een uur of tien.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.