Laatste weken Quito

Met Lucia heb ik veel leuke dingen gedaan. 11 februari was ik met Lucia en met haar ouders naar Baños geweest. We hebben hier geluncht boven op een berg met uitzicht op Baños. Daarna zijn we naar Baños geweest, hier hebben we een kerkje bezocht. De mensen geloven hier erg in een maagd die de mensen hier vaak heeft geholpen en beschermd. Al die verhalen worden op de muur afgeschilderd. Ook heb je hier allerlei suikerspecialiteiten. Die heb ik ook geproefd. Later op de terugweg heb ik de Tungurahua gezien. Dat is een vulkaan die op dit moment actief is. Aan het eind van de middag heb ik deze berg dus gezien helemaal onbewolkt en er kwam rook uit. Dat was echt super. ´s Avonds hebben we nog in Ambato tortillas gegeten.

ecuador 426

De 12e ben ik naar Otavalo geweest. Dat was ook wel weer leuk alleen regende het pijpenstelen. Dat was wat minder maar was wel heel leuk. Heb hier nog een vest gekocht. We hebben geluncht in een heel mooi restaurant in Ibarra bij het San Pablo meer.

´s Avonds waren we bij Luz en Roberto uitgenodigd om daar te eten. Was wel gezellig. Maar duurde erg lang. Heb hier mijn gastnichtje nog ff gezien.

13 februari hebben we op het bergje midden in Quito geluncht. Hier heb je echt een super uitzicht over Quito. We hebben nog wat kerken bezocht en in de avond het kristallen paleis bezocht. Alles was heel mooi verlicht en ik heb heel wat mooie foto´s gemaakt. ´s Avonds zijn we nog naar een enge film geweest: Open water.

Met valentijnsdag gaat iedereen in de avond uit eten. Wij dus ook met het hele gezin en vriendjes.

Ik ben met Ana Lucia en Estefania (andere dochter van Lucia) nog naar een Japans concert geweest 15 februari. Dat was heel leuk. Heel mooi. Het waren vijf trommelaars maar echt een geweldige act.

De 16e ben ik naar het museum van Guayasamin geweest. Hij is een hele beroemde Ecuadoriaanse schilder. Hij is van hele arme afkomst maar door zijn talent is hij in de loop van de tijd heel rijk geworden. Ook werd zijn tentoonstelling van voorwerpen van indianen hier in dit museum tentoongesteld.

´s Avonds heb ik cavia gegeten. Een klein beetje maar, maar toch. Was wel lekker maar zit niet echt veel vlees aan en heeft een hele vette huid.

De laatste dag bij Lucia ben ik met haar en Ana Lucia naar Mindo geweest. Dat is een hele mooie plek dat veel op de jungle lijkt. We hebben hier een vlindertuin bezocht en we hebben een heleboel verschillende kolibries gezien.

Helaas die dag was ik nog al ziek en misselijk. Ik had hele erge diarree. In de avond wilde Magdalena, de zus van Lucia, andere nicht van mijn gastmoeder, waar ik die avond dus naartoe was verhuisd, met mij naar het ziekenhuis gaan omdat ze bang was dat ik aan het uitdrogen was. Nou ja dat hebben we toch maar niet gedaan op advies van een kennis. De volgende dag was ik nog een beetje misselijk en heb ik rustig aan gedaan en heel weinig gegeten, alles ging weer een stuk beter.

Zaterdag 19e ben ik met een paar vrienden naar een soort kerkdienst geweest voor jongeren, was wel interessant maar toch niet iets voor mij. Daarna zijn we nog naar een winkelcentrum geweest. En hebben we wat rond gelopen en wat gegeten.

De 22e ben ik naar Jardin Botánico geweest. Dat is een tuin met alle soorten bloemen van Ecuador. Magdalena was hiervan de organisator en ik kon dus vlak voor het geopend werd alles bekijken. Was echt heel mooi. Verder hebben Magdalena en ik nog wat gegeten in een hele super sjieke club waar ik eigenlijk niet naar binnen mocht met mijn spijkerbroek maar wat toch wel mocht omdat er niet heel veel bezoekers waren. ´s Avonds ben ik weer terugverhuisd naar Aracely en Claudio.

De 23e was er natuurlijk het honderdjarige bestaan van de Rotary en ik moest aanwezig zijn bij een paar activiteiten. Was wel heel leuk, ik heb de andere uitwisselingsstudenten nog gezien en even hallo gezegd. Ik ben die dag met Heather mee geweest en we hebben een gezellig dagje gehad en zijn ´s avonds samen naar het concert geweest ook ter ere van het honderdjarige bestaan van de Rotary.

Verder heb ik een rustig laatst weekje in Quito gehad. Ik ben nog twee keer uit geweest maar niet extreem. Nog wat dingen gekocht en verder niet zoveel.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.