Engelse Kwikstaart en Poelruiter

Het was Koningsdag afgelopen donderdag en ook de vrijdag was ik vrij. Er was een Blauwe Rotslijster ontdekt op Vlieland afgelopen dinsdag. Ook woensdag bleef hij zitten. Willem was er woensdagavond heen gegaan. Omdat hij al 1 dag was gebleven gokten Theo en ik erop dat hij er donderdag ook nog wel zou zijn. Gewoon proberen! Om half 9 gingen we met de sneldienst naar Vlieland. Ik had hem op het nippertje gehaald, 5 minuten voor vertrek kon ik nog net een kaartje kopen. Op de boot hoorde ik dat er al ruim anderhalf uur was gezocht maar dat de vogel die ochtend nog niet was gevonden. Het zijn nachttrekkers, hij was vertrokken. Tegen beter weten in, stapten Theo en ik op onze gehuurde fietsen en gingen we naar de plek waar hij het laatst was gezien. Het voelde een beetje suf. De plek bezoeken waar de vogel zat, en hopen dat hij toch nog weer tevoorschijn zou komen. We kregen hem niet te zien en hij is de rest van het weekend ook niet meer waargenomen.

We namen de boot van 12:45 weer terug. Willem ging ook mee. Willem reed een eind met mij mee terug en we besloten om nog een duinpieper te twitchen bij Nijkerk. Hier kwamen we tot onze verbazing Rik tegen. Hij vertrok net. We kregen hier een heleboel zomersoorten te zien: boerenzwaluw, oeverzwaluw, huiszwaluw, lepelaar, grutto, bosruiter, kleine plevier, de wereld aan kwikstaarten. Hier zat een vrouwtje Engelse Kwikstaart tussen. Volgens waarneming.nl is dit een aparte soort, maar er wordt over getwist. maar Jeej, een nieuwe soort er bij!

Ik had een druk weekend. Vrijgezellenfeest. Op zondag avond had ik nog even tijd. Ik ging een poelruiter twitchen. Ik kwam in een prachtig natuurgebiedje bij Noorden en zevenhoven terecht. Vrij snel vond ik een ruiter die een poelruiter kon zijn. Wat is eigenlijk het verschil tussen een groenpootruiter en een poelruiter?

 

Totaal aantal soorten in Nederland: 300!

Leave a Reply

Your email address will not be published.