Eerste twee weken Quito

Op maandag 17 januari was ik helaas weer weg uit het regenwoud. Ik werd van het vliegveld gehaald door mijn gasttantes en gastoom. Ik heb twee weken bij Araceli en Claudio gewoond. Ook hadden zij een dochter van 23, Claudia. Araceli is een zus van mijn gastvader.

ecuador 363 ecuador 364

Claudia is erg aardig. Ik ben met haar dinsdag 18 januari pizza gaan eten. Er waren ook een paar vrienden van haar mee. Was erg leuk.

Woensdag was er de verjaardag van Estevan. Dat is de zoon van Pochi een soort zusje/dochter van Araceli en Virgilio. Ik heb daar weer een hoop gastfamilie ontmoet. Was erg gezellig en lekkere taart. Vrijdag ben ik nog met Araceli naar een markt geweest met allerlei Ecuadoriaanse spullen dat is echt super mooi.

Heb nog een dag opgetrokken met een vriend van Claudia was wel gezellig met hem ben ik die vrijdag ook uit geweest. Ik zou eigenlijk met Claudia uit maar zij kon niet, dus had zij voor mij geregeld dat ik met haar vriend uit kon. Was wel gezellig. Heb eindelijk ook een beetje leren dansen zoals ze hier dansen. Er waren nog een paar vrienden en een van hen begon ineens een Nederlands liedje te zingen dat was wel erg grappig. Hij had vroeger een Nederlandse vriendin gehad.

Zaterdag heb ik lekker uitgeslapen. ´s Middags kwamen Pochi en haar man en twee kindjes nog bij ons lunchen. Was wel gezellig nog een film gekeken. (Ik heb veel films gekeken deze twee weken, Claudio had net een nieuwe dvd speler en heeft dus uiteraard veel dvd´s gekocht. De dvd´s die je hier koopt kun je goedkoper gebrand kopen. Ik had een dvd in mijn hand die gebrand was en de omheining was in het Nederlands.)

Quito is erg koud en ik was dus hard op zoek naar dichte schoenen. Ik had alleen bergschoenen en mijn witte sportschoenen zijn in Guayaquil. Ik heb dus eindelijk op zondag (ik weet niet of ik het al verteld had maar de winkelcentra zijn hier alle dagen open) schoenen gekocht. Ook ben ik nog met de neef van Claudia, Hauwi (nickname en geen idee hoe je dat schrijft) naar de bioscoop geweest: Alexander.

De week daarop ben ik nog twee keer naar de bios geweest. Dat was in een culturele bioscoop waar ze een week Nederlandse films draaiden. Ik ben naar “Van God los” en naar “Zus en Zo” geweest. Was erg leuk.

Zaterdag 29 januari ben ik naar een carnavalsfeest geweest van de Rotex. Carnaval is hier in Ecuador een watergevecht. Als je met carnaval over straat loopt (of een paar dagen eerder) dan wordt je nat gegooid/gespoten. Calnaval wordt hier gevierd op 7 en 8 februari. Rotex is een groep jongeren die een of een paar jaar eerder een jaaruitwisseling gedaan hebben. We hielden dus een watergevecht de inbounds (wij uitwisselingsstudenten) en de rebounds (rotex). Was erg leuk eerst waterbalonnen vullen en daarna water op elkaar gooien en proberen elkaar in het zwembad te krijgen. We hadden erg veel lol. Gelukkig had Araceli mij goed voorbereid en ik had dus zwemkleding aan en droge kleren bij me.

Zondag 30 januari ben ik naar de Cotopaxi geweest. De Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan van de wereld. Hij is 5850 meter hoog. Het was erg bewolkt dus we konden niet goed zien hoe ver het nog was. Ik was hier met Claudio, Hauwi en met Alejandro mijn gastbroertje die nu ook in Quito logeert. Wij klommen tot 4800 meter. Erg zwaar en weinig lucht. Toen we weer terug waren konden we zien wat we gedaan hadden want de wolken waren wat weg getrokken. Was echt helemaal niet ver. Maar erg leuk dat ik het wel gedaan heb.

En maandag de 31e ben ik weer verhuisd naar mijn tweede verhuisadres. Ik woon nu bij een broer van mijn gastmoeder.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.