Ecuador verslaat Brazilië!! En meer…

Na Salinas moest iedereen weer naar school en was de vakantie over. Helaas.

Ik heb nu Spaanse lessen. Deze lessen worden georganiseerd door de Rotary van Guayaquil. Ik heb het nu dus een stuk drukker gekregen. Ik heb drie dagen in de week twee uur les. Iedere dinsdag, woensdag en vrijdag van half 5 tot half 7. De lessen zijn altijd heel gezellig, de lerares die eerst niet zo goed leek is heel aardig en we leren er toch best veel. Er zijn vier andere exchange studenten. En we hebben altijd veel lol.

Vrijdag 5 november was mijn eerste les en meteen problemen met het vervoer. Mijn counselor zou mij ophalen maar dat lukte niet, dus ik met de taxi en een uur te laat. Nou ja dit is Ecuador dus dat geeft niet echt. Mijn counselor kon mij wel weer terug brengen, maar als ik bij mijn counselor ben, gaan we altijd nog wat meer doen. We gingen dus Pan de Yuka eten met nog een paar exchangestudenten, dat was erg gezellig.

Terug naar huis botsten we tegen een andere auto op. ‘t Was niet ernstig gelukkig maar wel erg typisch hier. Er stond een auto stil midden op een hellende brug, niet echt aan de zijkant, ook niet in het midden. Het was al donker dus niet goed te zien of die auto nou langzaam reed of stil stond. Dus ik denk dat Carlos Ferrin dacht dat die auto reed en toen reden we er dus tegen aan want die auto stond stil. Nou ja gelukkig viel het allemaal reuze mee en we reden weer door.

Zaterdag 6 november kwam Anina mij opzoeken dat was heel gezellig. We zijn naar de bios gegaan, Cat Woman, en ik heb een heleboel foto’s gezien van haar en zij mijn foto’s natuurlijk ook.

Maandag 8 november was een vervelende dag. Er kwam een logé in de gastenkamer waar ik sliep en ik moest weer naar boven verhuizen met al mijn spullen. En mijn gastbroer woonde ook nog steeds in die kamer. Hij wist dat ik zou komen (ga ik van uit) en hij had totaal geen plaats gemaakt voor mij. Nou ja ik dacht ook van ja na deze vier dagen moet ik toch ook weer terug met al mijn troep, dus ik zat niet echt lekker in mijn vel. Mijn gastmoeder vroeg verbaasd aan het einde van de dag waarom ik alles nog steeds op het bed had liggen. Nou ik vragen waar ik mijn spullen anders neer kon leggen: geen antwoord. Ik wilde toch slapen dus ik heb maar wat ruimte voor mezelf gecreëerd. Mijn gastmoeder vertelde mij ook dat hij na twee weken weer weg zou gaan dus, dat is wel te overleven.

Mijn tweede gastfamilie waar ik in januari naar toe verhuis, brengt en haalt mij nu vaak naar mijn lessen omdat mijn gastmoeder nog steeds niet in staat is om auto te rijden en mijn gastvader het altijd druk heeft. En ja mijn gastbroers ik heb geen idee. Ik ben ook al twee keer in het weekend bij hun op bezoek geweest. Ik leer heel veel Spaans met hun. Ik ben vaak in de auto met mijn tweede gastvader en hij spreekt geen Engels dus wij praten altijd Spaans. Dat is heel leuk. Ik kan al best aardig in het Spaans praten alleen niet in de verleden tijd dat is toch wel een gemis.

Vrijdag 12 november zijn we na een Spaanse les met z’n allen naar San Marino, een groot winkelcentrum, geweest. We waren aan het wachten op nog een meisje uit België, Emilie, toen er ook andere exchangestudenten kwamen van een andere organisatie, AFS. D’r was een Belgische jongen die het best jammer vond dat dat meisje waar we op aan het wachten waren uit het Franse gedeelte kwam. Ik vragen waarom, hij bleek uit het Vlaamse gedeelte te komen. Ik helemaal blij, hey kunnen we Nederlands praten. Heel gesprek. Was heel leuk. Toen we moesten gaan bleek een jongen van de VS uit de zelfde staat te komen als Max (exchangestudent van de Rotary) dus die weer in gesprek en we bleven toch weer wat langer.

Toen moesten we toch echt gaan, we wilden naar de film. Emilie kwam niet. En alle films waren al begonnen dus we moesten iets anders verzinnen. We gingen bowlen. Dat was heel leuk. Eerst moesten we sokken kopen, drie meisjes waaronder ik. Wij de winkel in die aan het sluiten was. En een pakketje van drie sokken kopen. Later bleek dat het goedkoper en handiger was om die in de bowling baan te kopen maar goed. Het bowlen was erg lollig, we hadden die kinderrekjes omhoog gedaan zodat de bowlingbal niet in de greppel ernaast rolt. Dus al onze bowlingballen gingen zigzaggend over de baan. De mensen die de baan verhuurden waren hier toch minder blij mee. Maar wij hadden lol.

Maandag 15 november moesten we een marathon rennen om half 8 in de morgen. Dat was wel erg apart. 3 km rennen en geen training hebben gehad. De sport die we normaal hebben stelt hier echt niets voor. Als we al sport hebben dan zijn we een beetje aan het rekken maar meestal zitten we ergens een beetje niets te doen. Dus wij die marathon rennen/lopen. Dat was wel erg leuk, er werden onderweg zakjes water uitgedeeld en er was een goede stemming.
Op woensdag 17 november kwam mijn gastbroer (Jorge Eduardo) heel vroeg thuis. Normaal werkt hij de hele dag maar goed. Ik ging naar mijn Spaanse les en daar begreep ik waarom hij zo vroeg thuis was; Ecuador had een voetbalwedstrijd tegen de wereldkampioen Brazilië. En ineens hoorden we een hoop gejuich beneden. En onze lerares: ‘dat kan niet, Ecuador maakt toch geen doelpunt tegen Brazilië’ wel dus Ecuador verslaat Brazilië in Quito met 1-0!!!

Op donderdag en vrijdag 18 en 19 november was er een Feria op onze school. Op de Feria waren allemaal standjes van leerlingen met een onderwerp en een presentatie. Heel leerzaam en leuk. Er waren kinderen van een arme school uitgenodigd en ik en Annabel en nog een paar moesten die kinderen rond leiden en met hun die standjes bezoeken dat was heel leuk. Er waren de meest uitgebreide onderwerpen over nieuws, zeep, vissen, vulkanen, motoren, ogen, enzovoort. Het was heel gezellig.

Nog even over het weer. Het weer is hier nog altijd het zelfde. Het begint alleen wat zonniger te worden. En Jorge Eduardo mijn gastbroer die 7 dagen thuis zou komen is er nog steeds. Twee weken geleden zei mijn gastmoeder dat hij over twee weken weg zou gaan maar hij is er nog steeds. Het zegt hier niet zoveel als iemand zegt dat hij/zij blijft voor een bepaalde tijd, de plannen veranderen van minuut tot minuut.

Leave a Reply

Your email address will not be published.