Drie weken vakantie!!

Op donderdag ben ik eracter gekomen dat ik drie weken vakantie heb. Deze week waren er examens (die hoef ik niet te doen) en de volgende week is er echt vakantie!! Daarna wordt het helemaal feest want dan ga ik naar de kust, strand en de zee, mijn eerste Rotary tripje. Alle exchange studenten zijn daar dan. Ik heb er ontzettend veel zin in!!!

Op vrijdag 24 september was ik op verjaardagsvisite bij Carlos Luna. Dat was erg gezellig. Er was veel te veel eten: popcorn, koekjes, chips, enz. We kregen avondeten en daarna ook nog taart. Heerlijke taarten hebben ze hier!! En natuurlijk kreeg Carlos ook een taart in zijn gezicht. Ik heb met Andrea besloten dat ik mijn verjaardag hier ook nog ga vieren, misschien een maandje eerder, maar ik wil ook een taart in mijn gezicht!!!

Zondag heeft Andrea mij en Annabel meegenomen om te gaan winkelen in Mall del Sol. Dat is het grootste, maar niet het mooiste en leukste, winkelcentrum van Guayaquil. Het was wel erg leuk!! Ik heb een nieuwe spijkerbroek, wat bureaudingetjes en een wekker gekocht. Ik was bijna bang dat dit mijn eerste weekend was zonder de bios maar mijn gastouders namen mij mee naar de film, Cronica of zo. Het is een film opgenomen in Ecuador en dus ook in het Spaans. Ik begreep er eigenlijk niet veel van.

Maandag en dinsdag heb ik niet zoveel gedaan. Eigenlijk niets. Beetje tv gekeken een voetbalwedstrijd gekeken met Carlos Julio en een paar vrienden van hem. Omdat ik mijn dinsdag niet ook in rook op wilde laten gaan en omdat ik heel graag chocola wilde, ben ik alleen naar Rio Centro gelopen. Carlos zei dat dat goed was. Rio Centro is het winkelcentrum dat twee minuten lopen buiten mijn bewaakte wijk ligt. Chocola is hier heel duur, das wel minder.

Ik heb van die kleef papiertjes gekocht zondag en ben daar op gaan tekenen. Kleine domme tekeningetjes en heb daar de Spaanse woorden bij gezet. Ik had zoveel lol met mezelf.

Op woensdag werd ik weer sportief. Andrea en Carlos Luna hebben mij en Annabel gedropt bij de fitnesshal. We hebben séller driekwartier gefietst en mee gedaan met aerobic. Ow wat ben ik daar slecht in. Het was wel heel leuk.

Op donderdag is een heleboel gebeurd. Carlos Julio kwam mij fijn vertellen dat ik een weekje moest logeren in de logeerkamer. Ik geloof niet dat ik het verteld heb maar ik heb nog een gastbroer, Jorge Eduardo, hij woont en werkt in Mexico voor een tijdelijke periode van een jaar of zo. Hij is 27 jaar of zo ik weet het niet eens. In ieder geval hij is nu hier voor een week en hij slaapt op zijn eigen kamer, met al mijn ¨mooie¨ nieuwe versieringen, en ik dus op de logeerkamer.
Ik begreep na een nacht wel waarom hij niet op de logeer kamer wil slapen. Dat bed-bank geval is helemaal ingezakt in het midden en er lag echt een loodzware deken op het bed en die heb je hier echt niet nodig. Gelukkig heb je ook altijd een laken, ik heb die zware deken er dus afgeknikkert. Ik heb wel goed geslapen want ik was erg moe, ik zal zien hoe het vanacht gaat.

Ik ben donderdagmiddag na de lunch en na de verhuizing met Annabel naar de film geweest. Geen idee hoe die film heette. We hebben eerst toffees gekocht en opgegeten en daarna met een grote bak popcorn en een Ecuadoriaans drankje de film gekeken. Was erg leuk. Na de film hebben we nog wat rondgedoold in het mini parkje in mijn wijk.

Die nacht kwam mijn andere gastbroer dus thuis. Hij is erg aardig maar ik heb hem nog niet echt gesproken zeg maar. Hij was vandaag de hele dag aan het werk. Hij zal straks wel thuis komen.

Vandaag heb ik eigenlijk ook niet echt veel gedaan. Ik heb wat rond gewandeld. En kwam wat klasgenoten tegen. Ik was mijn woordenboek kwijt en vroeg of ze mee wilde naar school om even te kijken. Ik mag niet alleen de weg over maar wel met vrienden, dus. Mijn school ligt recht tegen over Rio Centro. Niet ver dus. Ik heb gelukkig mijn woordenboek gevonden.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.