Derde week Quito

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Maandag de 31e ben ik naar mijn tweede logeeradres verhuisd. Ik woon nu bij een broer van mijn gastmoeder. Mijn gastoom heet Roberto en zijn vrouw heet Luz (zij waren er ook met kerst). Ze hebben een zoontje Daniel en er is een zoontje op komst, David.

Ik heb die week de overbuurjongen leren kennen. Was wel gezellig. We zijn weer carnaval wezen spelen en hebben dit keer mensen die in de straat voorbij kwamen nat gegooid. Was geen groot succes. Duurde lang voordat de balonnen gevuld waren en er waren bijna geen mensen in de straat. Nou ja was wel gezellig.

Heb ´s avonds nog met Kelly een meisje uit de VS afgesproken. Was ook erg gezellig veel gekletst en rond gewandeld in een winkelcentrum.

Vrijdag 4 februari ben ik met de moeder van Sonia en Roberto en met de moeder van Luz, en met een gastnichtje Pamela, naar het centrum van Quito geweest en heb daar musea bezocht.
Ik ben naar drie musea geweest. Twee over de historie van Quito en een was een antiek huis over hoe de mensen een eeuw eerder leefden. Was een erg interessante dag. Ook ben ik nog naar een tentoonstelling over kikkers geweest.

Zaterdag ben ik met Magdalena, een nicht van Sonia en Roberto, naar een sjieke club geweest. Ik heb daar eerst gekeken hoe haar dochter ging paardrijden. Zij is heel goed in springen met paarden. Daarna hebben we nog carnaval gespeeld en ik was weer helemaal zeiknat. Ik heb zeker drie emmers water over me heen gekregen. Was super leuk. Verder heb ik aan het eind van die dag nog een Turks bad genomen. Heerlijk.

Zondag ben ik met Hauwi naar Ibarra geweest en heb daar een paar markten bezocht. Ook heb ik fritadas gegeten, dat is varkensvlees heel lekker. Ik heb hier weer de hele famlie van mijn gastvader ontmoet. Was heel leuk.

Maandag ben ik met Roberto, Daniel en de moeder van Luz naar Papallacta geweest. Dat is een plaats in de bergen waar ze warmwater bronnen hebben. Dat is water wat opgewarmd wordt door de vulkanen en warmte uit het midden van de aarde. Dat was heerlijk. Was erg leuk en speciaal.

Die middag ben ik weer naar het huis van Araceli geweest om carnaval te spelen met Alejandro en met Hauwi. Weer zeiknat. Daarna hebben we film gekeken met popcorn van anderhalf jaar overtijd. Was wel te eten.

Ik ben blijven slapen en de volgende dag ben ik met Luz en Roberto naar vrienden van hun geweest om daar te lunchen. Was erg gezellig. Ik bleef nog wat langer omdat er jongeren kwamen en het is altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. We hebben gegeten en muziek geluisterd.

Woensdag ben ik weer van adres veranderd. Ik woon nu bij een nicht van mijn gastmoeder Lucia. Zij heeft een dochter van 21, Ana Lucia en onder mij woont een neef Julian van hun van 17. Het wordt hier vast ook weer erg leuk.

Hugs Iris

Leave a Reply

Your email address will not be published.